Hoe kunnen we je helpen?

Neem gerust contact met ons op als je vraag er niet bij staat.
Stuur een e-mail en ons team staat altijd klaar om je verder te helpen.

Een Studio Huren

Om een studio te kunnen huren, moet je ingeschreven staan als student of aas PhD-student aan de Universiteit Maastricht, Zuyd Hogeschool, Maastricht School of Management of een andere Universiteit, HBO of MBO-onderwijsinstelling in Nederland. Dit controleren we aan de hand van je inschrijfbewijs. Als je geen student of PhD-student (meer) bent, kun je bij H83 geen studio huren.

  • Een bewijs van inschrijving van je onderwijsinstelling
  • Een bewijs van acceptatie van je onderwijsinstelling
  • Een promovendi-overeenkomst

Heb je interesse in een studio in H83? Kijk of er een studio beschikbaar is. Is dat het geval, volg dan het registratie stappenplan.

Ja, er moet iemand voor jou borg staan. Het borgstellingsformulier ontvang je van ons.

Mijn Studio

Nee, de studio’s zijn écht bedoeld voor 1-persoonsgebruik. Het is dus niet toegestaan om er samen met iemand anders te wonen.

Het H83 team zorgt daarvoor, maar wees respectvol bij het gebruik van de gemeenschappelijke ruimten. We zijn trots op wat we ervan hebben gemaakt.

Nee. Om de veiligheid van alle huurders te garanderen, geldt er een algemeen rookverbod in het gehele gebouw, inclusief in de studio’s. Het binnenshuis gebruiken van een e-sigaret is eveneens verboden. Bovendien is het gebruik van drugs (soft/hard) in het gehele gebouw ten strengste verboden en de verhuurder verklaart een absolute nultolerantie ten aanzien hiervan.

Nee, huisdieren zijn niet toegestaan.

Elke bewoner van H83 heeft een zelfstandige studio. Dat betekent dat jij je eigen postadres hebt en dus ook jouw eigen afsluitbare brievenbus.

Je Verplaatsen

Fietsen is in Maastricht erg populair. H83 heeft (onbeveiligde) fietsenstallingen.

H83 ligt uitzonderlijk dicht bij alle voorzieningen (supermarkten, openbaar vervoer, sportscholen, universiteit, restaurants, enz.). Hierdoor is de auto niet praktisch. Er worden slechts enkele parkeerplaatsen te huur aangeboden aan de achterkant van H83; deze parkeerplaatsen mogen alleen worden gebruikt door huurders die deze parkeerplaatsen expliciet in hun huurovereenkomst hebben opgenomen. Je auto in de buurt parkeren is zeer kostbaar; we adviseren je daarom om geen auto mee te nemen.

Jazeker, zowel op de Hertogsingel/Tongerseplein als op de Calvariestraat vind je een bushalte. Voor meer informatie over het openbaar vervoer in Maastricht kijk je op www.9292.nl.

Huur & Servicekosten

De huur dient iedere maand voor de eerste van de maand te worden voldaan via automatische overschrijving.

Je kunt eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag wanneer je 23 jaar of ouder bent. De hoogte van de huurtoeslag hangt af van je persoonlijke situatie. Via de website van de Belastingdienst/Toeslagen kun je zien of je in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Jaarlijks kan de netto huur per 1 juli verhoogd. Je krijgt hierover vóór 1 mei bericht. De Nederlandse overheid bepaalt het maximale percentage waarmee de huur mag worden verhoogd. Ook het bedrag van de servicekosten kan worden aangepast.

Ja, er wordt een waarborg van twee maanden kale huur gevraagd.

Energiekosten zijn de kosten voor gas, water en elektriciteit. Het maandelijkse gedeelte dat is samengesteld door nutsbedrijven is een voorschot en is gebaseerd op een schatting van het verwachte gebruik. Deze kosten worden eenmaal per jaar berekend. Iedere studio heeft een eigen watermeter -en elektriciteitsmeter. Uit deze berekening zal blijken of je het afgelopen kalenderjaar te weinig of te veel hebt betaald. Is er te veel betaald aan water, gas en elektriciteit, zal er een bedrag aan je teruggestort worden. Is er te weinig betaald, dan zal er nog een afzonderlijke factuur volgen. De kosten van gas worden naar rato verdeeld. Diensten die wij en/of derden leveren zijn servicekosten. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld schoonmaak van het gebouw, (onderhoud van) de intercom en aansluiting voor de WIFI. In je huurovereenkomst vind je welke diensten onder de servicekosten bij H83 vallen.

Nee, door de overheid geheven belastingen en heffingen zoals rioolrecht, reinigingsrecht, waterverontreiniging heffing en onroerende zaakbelasting zijn geen servicekosten. De verhuurder verleent daar immers geen diensten voor. Je kunt eventueel kwijtschelding aanvragen. Op www.mymaastricht.nl vind je meer informatie over het aanvragen van kwijtschelding.

Een Studio Bezichtigen

We vinden het erg leuk om je een rondleiding te geven! Volg het registratie stappenplan om in aanmerking te komen voor een studio.

Een bezichtiging duurt meestal zo’n 15 minuten.

Wat Zit Er In Mijn Studio?

Nee, de studio’s in H83 zijn niet gemeubileerd. De studio’s zijn wel gestoffeerd. Dit betekent dat de studio’s zijn voorzien van:

  • PVC-vloer in de woon/slaapkamer en tegels in de badkamer

  • In-betweens in het woon/slaapgedeelte

  • Plafondverlichting

De privékeuken is uitgerust met een 2-pits keramische kookplaat, magnetron en een ingebouwde koelkast met een vriesvak. Er zijn zowel boven- als onderkasten.

(Elektrische) Keukenapparatuur zoals friteuses, fonduesets, rijstkokers, etc. zijn niet toegestaan in de studio’s. Bovendien is het verboden om extra elektrische apparaten, zoals een koelkast, een vriezer, een airconditioner, een oven, enz. in de studio te plaatsen.

Er bevinden zich in H83 vier wasruimten met een wasmachine en een droger. De wasmachine en droger werken met kleingeld (niet in de huurprijs inbegrepen). De bewoners moeten daarnaast zelf zorgen voor wasmiddel.

Elke studio is bedraad voor een digitale tv-aansluiting. Je moet zelf een Ziggo-abonnement afsluiten. Ons team staat altijd klaar om te helpen. Houd er rekening mee dat kabel-tv niet beschikbaar is in een van de studio’s.

In H83 is er gemeenschappelijke WiFi voorzien. De kosten van internet voor de gemeenschappelijke WiFi zijn inbegrepen in de servicekosten. Wanneer je naar H83 verhuist, ontvang je van ons de login gegevens voor de WiFi.

Absoluut! We willen dat je je zo comfortabel mogelijk voelt, dus ga wat posters halen, plak je favoriete foto’s op de daarvoor bestemde plaatsen en maak je studio tot een ruimte waar je graag in woont en je in thuis voelt. Zorg er wel voor dat je bij het einde van de huurovereenkomst je de studio achterlaat zoals je de studio ook bij de aanvang van je huur hebt aangetroffen. Zo niet, dan worden er herstelkosten in rekening gebracht.

Je Huurovereenkomst

Wanneer je een studio wilt huren in H83, onderteken je een campuscontract. Bij aanvang van de overeenkomst, is het een vereiste dat je student bent. In het campuscontract staat dat je in de studio mag blijven wonen zolang je als student of PhD’er ingeschreven bent aan een onderwijsinstelling voor mbo, hbo of wo. Als je het contract hebt ondertekend, ben je ermee akkoord dat je na beëindiging van je studie binnen 6 maanden moet verhuizen.

De huurovereenkomst wordt getekend voor een periode van minimaal één jaar.

We zullen een huurovereenkomst op basis van het ROZ-model (Raad voor Onroerende Zaken) gebruiken. Op jouw verzoek kan een (niet-officiële) Engelse vertaling worden meegestuurd. De Nederlandse versie moet echter door beide partijen worden ondertekend.

De huurder is verplicht om een verzekering af te sluiten bij een erkende Nederlandse verzekeringsmaatschappij om zijn/haar aansprakelijkheid te dekken en om de inboedel te dekken tegen diefstal, brand en waterschade. Het is de verantwoordelijkheid van de huurder dat zijn/haar inboedel in voldoende mate is verzekerd.